onsdag 5 augusti 2009

Systerresa

Tre systrar i en blå SAAB, 200 mil. Upp till Gäddede och tillbaka. Där träffade vi lillasysters "bästis" från barndomen.

Hon har "fått/ärvt" ett hus. Ingen i släkten ville ta hand om huset så då gick budet till "bästisen" och hon flyttade de nästan hundra milen.
Huset ligger några mil från själva byn. Vi hade fått vägbeskrivning, men blev allt överraskade när ett hus dök upp ur ingenstans. Huset med sina uthus låg på en höjd med utsikt över en sjö. Några får gick fram som gräsklippare innanför och ibland utanför ett staket. Det var klippt med en "åkare" runt huset och en runda upp i skogen. Rundan var till för snöscouter. "Bästisen" hade sett björn där för några veckor sedan.

Först bodde hon tillsammans med en gammal morbror, men han dog efter ca ett halvår. Så därefter blev hon ensam i huset. Hon har med hjälp av en äldre släkting och sin son renoverat, målat ute och inne, lagt golv mm.

Vi gäster fick bo tillsammans med "bästisen" i en sportstuga ca 1,5 km bort. En trevlig lösning. Vi gick till Sportstugan efter middagen. Drack vin och pratade gamla minnen och livet så där i allmänhet.

Dagarna gick fort och Jämtland var på sin allra vackraste sida med hjortron, skogstjärnar, kyrkbesök med högmässa i Vikens kapell, höjder, fjäll, snö skog och vackra björkar. Tyvärr såg vi ingen björn, men björnspår.

Till Jämtland vill jag återvända.

Inga kommentarer: