måndag 20 juli 2009

Utöka

Trädgårdsarbetet flytter på. En rabatt har utökats i framkant. Det är den rabatt som kallas den gula rabatten. Jag flyttade dit kärringtand och en rödfärgad groddblad. Köpte två gula fetblad som kommer att sprida sig. Blev väldigt lyckat. Just nu blommar bakom allt det nya tre sorters liljor i gult! Och ett stånd med sina spjut. Ståndet har nästan svarta stjälkar (vinröda). Mellan liljor och stånd lyser gulnattljus, vackert.
Veckan som gått har bjudit på regn i massor och mer ska komma enligt väderprognosen. Jag väntar på att det ska torka upp.
På vår framsida hindrar två stora spireor insyn till lammöron, stormhatt, riddarsporre, grekisk fingerborgsblomma, malört, höstaster och vit klocka. Där står också en ros som aldrig hinner blomma eftersom det alltid kommer ett regn och förstör knoppar. Detta är inte rosens fel, men framtiden ser dyster ut för den rosen.
Har insett att ingen ser den fina bild som vi bjuder på där. Spireorna ska klippas till fotknölarna och ska inte få bli högre än så där 40 cm. Bakom dem ska det vara marktäckare som hasselört och ev. ormöga. Allt binds samman till en enhet. Låter väl bra.

Nästa år ska jag göra en iteplats mellan äppelträden på baksidan. Så det så.

Inga kommentarer: