lördag 28 december 2013

De godaste revbensspjällen ever

Nu är det bara en bit kvar av julskinkan. Vi har precis tagit "tabberas" på de godaste spjällen någonsin. 

Jag läste hur Hannu Sarenström tillagade lamlår (tror jag), så jag gjorde något liknande. 

Köpte karrespjäll, faktiskt till extrapris, strax före jul. Brynte köttet i stekgrytan. Hällde på rött vin, la i gul lök, vitlök, torkade tomater i olja. Skalade några morötter som fick plats de med. 
Sedan fick hela härligheten puttra sakta. Visst ja glömde svartpeppar och salt så klart. 

I dag när vi åt det sista gjorde jag en underbar sås på skyn. Lite grädde, soya för färgen och smaken. 

Ett glas rött vin, potatis och en enkel sallad. Mums vad vi åt. 

Nu planeras det för nyåret som kommer ätas in med goda vänner. 

Gott nytt år till alla som finner denna sida. 

2 kommentarer:

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Nog låter det gott!
Gott Nytt År!
Birgitta

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.