söndag 3 januari 2010

När man har tid

Det har hänt något hemma hos mig/oss. Jag är fortfarande ledig och kommer så vara en vecka till.
Min man är ledig fler dagar än vanligt. Han har i vardagen butikstider.

När allt är som vanligt och jag inte går på någon utbildning läser jag mycket. Allt i bokväg som jag kommer över. Vissa favoritböcker läser jag om.
Min man läser också, ibland, böcker han tycker om. Han tar en bok, bläddrar i den, läser några rader, än här en där. Ungefär som han ser en film. Liten stund där, en liten stund där. Sedan säger han att den filmen har jag sett. Ja, i alla fall en del av.

Nu har det hänt han läser en bok från sidan 1. I sin hand fick han, letade själv upp faktiskt, Stig Larssons första, Män som hatar kvinnor. Han läser och läser. Jag har aldrig sett honom sådan. När jag frågar svarar han att den är bra. Han läser bara bra böcker!

I går kväll satt han framför brasan och läste. Timmen var sen. Han sa att han skulle lägga sig och att det fick vara nog för idag. När jag kom in i sovrummet en timme senare lyste det fortfarande medan han läste.
Så det gäller att få tag i en bra bok då är mannen fången.

fredag 1 januari 2010

Nytt År

Tjugohundratio eller tjugotusentio. Hur man än säger så är året 2010. Så här i början kommer det väl att bli en extra 0 kan jag tro.
Nyårskvällen tillbringades hos goda vänner. En god soppa, en mycket god inbakad oxfile och en smaskig efterrätt och därefter kaka med kaffe. Allt åts till drycker av skiftande karaktär.

Vi var hemma vid halv två-tiden vilket påverkade dagen efter. Inga problem med att stiga ur sängen vid nio. Pigga och nyktra.

Kung Bore håller fortfarande sitt grepp om Arvika. Fast idag var det bara 9 minusgrader. Siffran 9 - ska jämföras med 22 - här om dagen. Maken är ute på en skidfärd och själv har jag tänkt mig en promenad i raskt tempo senare under dagen.

Nyårslöften är ej utalade högt, vilket nyårslöftena kanske borde göras. Jag är inte så mycket för nyårslöften. Jag försöker sköta mig på för mig mitt bästa sätt. Vara vänlig och komma ihåg de närmaste efter bästa förmåga. Komma ihåg mig själv efter bästa förmåga.
Ute är det snö, jag glömde nästan att skriva hur vackert det är, men nu börjar nedräkningen. Nedräkningen för våren, januari, februari går fort. Mars och vintergäck sedan är det vår.
Heja, heja