lördag 25 oktober 2008

Släktträff

Så är Hildur i resande igen. Barn och barnbarn får besök. Hildur är intresserad av hur förskoleklass och skolan bemöter hennes barnbarn. Hon går på studiebesök. Jo det är som hon tror. De har det bra, men kanske enligt Hildur lite tråkigt. Fast vad säger en dag! Hildur har många tankar om hur skolan skulle kunna fungera. Vi är fast i ett system som är påverkat av tidigare erfarenheter. Kanske det är en omöjlighet att bedriva skola så att Hildur blir nöjd. I alla fall verkar barnbarnen nöjda.
När Hildur är på besök hos dotter hör båda systrarna av sig och vill komma dit på besök. Kan det vara Hildur som drar besök eller är det hennes trevliga dotter. Kanske både och kan hon tro.

måndag 13 oktober 2008

vandra

Hildur går uppför och uppför i två timmar. Ja inte som i fjällen utan som i skogen upp till "Blanka pannan". Solen når inte ned till stigen mellan träden. Hildur gnäller inte utan det är ren skär information, men är det något som Hildur ogillar så är det motlut. Hildur går tyst de första kilometerna. Hon är lite sur och vet inte riktigt varför. Hildur går 50 meter bakom maken och mediterar. Efter ett par kilometer känns det bättre och den lilla tomten kommer till henne och berättar om älgjakten. Det verkar som nissens berättelse kommer att bli ännu en tomtedikt.
Väl uppe på "toppen" blir det höstmat, rotmos.

söndag 12 oktober 2008

vandra

I dag är det dagen före älgjakten. En slags tideräkning här i Värmland. Det gäller att ta vara på den vackra höstdagen och Hildur har bottnat med gröt och ägg. Termos ska fyllas med rester, rotmos. De sista äpplena på trädet ska plockas ner. Självklart kaffe och en chokladbit. Sedan sitter Hildur och maken högt uppe på "Blanka pannan" och njuter i middagssolen.
En viss balans.
I går var det citytur. Det är något visst med staden på lördagar. Många att hälsa på och alla känner varandra på något sätt. Ett nätverk av kontakter.
Yngsta dottern fick äntligen köpa den efterlängtade telefonen. Hon hade sparat i ett halvår, men det utlösande var att den gamla gick sönder.
Dottern följde med Hildur till hemmet för att visa styvfadren. När han äntligen kom hem sa han de förlösande orden precis när han klev över tröskeln. Har du köpt en ny telefon.

söndag 5 oktober 2008

Höst

Idag är en dag med höstluft. Maken lyckades lura ut Hildur på en promenad. Hildur kände stort motstånd i sin kropp.
Men tänker ni, Hildur är ju vältränad. Ja Hildur är vältränad och det informerade hon maken om på den lilla promenaden.
-Jag blir inte andfådd nu för tiden. Inte ens när jag går uppför backar.
Som en förstående make säger han ungefär att ja du är duktig, men med andra ord så klart. Hildur är lite allergisk mot just ordet duktig.
Nu väntar Hildur på att klockan ska bli 17.00. Då ska hon till sitt gym och "jama" och efter det blir det bodybalans. 2 timmar på gymmet... frivilligt. Vem kunde tro det för 2 år sedan!