lördag 30 augusti 2008

Träna

Ja, du läste rätt. Hildur tränar. Hon går på gym...
Många blev nog överraskade när Hildur började träna och mest förvånade blev nog Hildur själv.
Maken tror att det är hans påverkan... och det är klart att det kan vara så... men inte självklart. Så i dag ska Hildur gå på afro power. Kul och svettigt. Efter det ska Hildur vandra.
I veckan har Hildur pumpat, steppat, afrat och spunnit. Så med idag blir det 5 tillfällen denna vecka. Ofattbart.
Det är ingen tvekan, Hildur kan inte neka, hon tycker att det är kul att bli stark och att få liksom fasta runda axlar.

tisdag 26 augusti 2008

Överrumplad

Hildur är positiv till läggningen. I alla fall tycker hon det själv. Oftast är hon på gott humör. Ibland övar hon sig på att vara långsint... Det är svårt, för Hildur glömmer bort att hon är arg. Dåligt minne kanske du tror då. O nej då. Hildur kan berätta ordagrant, vad den sa och vad den sa då mm.
Hildur har valt bort filmer som är otäcka, fast ibland överrumplar dom henne. Just nu har Hildur en paus i filmen om Arn. Fy vad otäck.
Hildur har lovat en av döttrarna att följa med och se Arn 2 på söndag.
Då tyckte dottern att hon skulle låna nr 1... Det går att se film på datorn. Bra men tråkigt att sitta på en kontorsstol istället för i soffhörnan som annars Hildur brukar lägga beslag på.
Nej nu är det dags att trycka på onknappen igen.

lördag 23 augusti 2008

Vandra

Att vandra är en av Hildurs positiva upplevelser. Då gäller det inte ner till OK utan i skogen på en led. Idag har Hildur och maken vandrat i fem timmar. En viktig del är matsäck, stekt ägg. De brukar sitta i vindskydd och se ut från en höjd eller över en tjärn. Ibland sammanfaller dessa upplevelser. Under vandringen kan Hildur, inte maken, hitta svamp. Först hittar de en, vilket maken brukar säga. - Det är en svamp, ingen idé menar han. När vandringen är slut har de med sig hem 1+1+1+1+1+1+1+1+1, ja och många mera svampar.
Idag såg Hildur en svart... mamba kanske du tror, men nej det var en svart huggorm. Den låg och sola på en skogsväg. Som tur var kände ormen att Hildur med make kom klampande och slingrade sig ner i diket. Efter att Hidur sett ormen hittades inga mer kantareller. Maken tog en sista fika sittande på en stubbe på ett hygge. Hildur stod kvar på stigen och åt sitt äpple.

Reserv

Nu kanske ni undrar hur Hildur lyckades med sin reservplats. Ja Hildur är modig. Hon ringde och berättade att hon skulle komma första dagen på terminen. Ansvarig för kursen svarade ja det går bra. Kom imorgon... Så nu är Hildur studerande på universitetet. I två år och på kvartsfart ska studierna bedrivas. Literaturlistan är lagom lång. Planeringen känns lagom och himla tydlig, tycker Hildur. Det tycker inte alla Hildurs studiekamrater.
Alla är inte lika, en del är olika.

måndag 18 augusti 2008

Funderingar

Att blogga är kanske inte är Hildurs melodi. Hon vet oftast inte vad hon ska skriva. Vad kan en Hildur i mogen ålder ha att berätta som kan vara intressant för andra människor på denna jord.
Hildur har en namne i staden. Den namne är så där 4 år. Hildur tycker att hon är en riktig go unge. Kanske för att hon påminner om Hildurs döttrar och om Hildur själv i den åldern.
Är det igenkännandet som gör att ett intresse för ting eller företeelse sker. Det är väl inte alltid det/den som är lika/lik en själv som är det som lär och utvecklar. Det som är olika kan vara skrämmande och spännande.
Hildur undrar om egna tankar. Är de egna så här i 2000-talet. Hildur tror att de flesta tankar redan är tänkta. Det gäller att blanda ihop egna idéer med andras idéer så sker utveckling. Då har Hildur kanske kommit på något nytt.

torsdag 7 augusti 2008

Arbetsglädje

Sommarledigheten är slut för Hildur. Hildur är lite kluven i vad hon tycker om det. En del av henne tycker att det är rätt OK att börja jobba. En annan del vill fortsätta att bara vara. I år har Hildur kommit i tid till arbetet. Inte vad det gäller klockslag utan dagar. Hon har till och med kommit till arbetsplatsen två dagar före utsatt datum. Chefen dånar. Chefen har fått ringa efter Hildur och hennes arbetskamrat två år i rad. Det tycker Hildur har sina klara skäl. Hildur och kollegan har fått fel startdatum. I våras då de fick stardatum för hösten bröt bägge ihop och tjöt nej inte så tidigt. Hildur tycker mycket om sitt arbete. Det kan man inte tro.

tisdag 5 augusti 2008

Reserv

Hildur är reserv. I juli var hon reserv nr 19... nu är hon reserv nr 5. Då undrar ni hur ska det gå för Hildur. Ni behöver inte undra Hildur ska med, så det så... Nu vill Hildur gå på kurs.
Hildur som ni förstår har en plan. När dagen är inne ska hon sitta i skolbänken med sina klasskamrater.

måndag 4 augusti 2008

Hemma

Hemma igen. Hildur vet inte om det är skönt eller... Hon saknar barna redan. Hildur tycker om att umgås med barn, både stora och små. Barn är underfundiga människor som har kloka ideer om livet. Nu är de här barna speciella på många sätt. Dels är de släkt i rakt nedstigande led, men det är inte bara det. De är, som ett av barna säger, trevliga att umgås med.

söndag 3 augusti 2008

katter

I morse vaknade Hildur till en katts tjat. Släpp in mig, släpp in mig. Hildur är djurvän så hon gick snällt upp och släppte in katten. Katter är ett eget djur. Katten benådar Hildur med att snegla lite nedvärderande. Katter kan upplevas som otacksamma djur. Ja, en stryckning mot benet får väl ses som ett tack.

lördag 2 augusti 2008

Grilla

En specialitet för sommaren är ju grillkvällar. Maken och Hilur verkar har tröttnat på att ha grillkvällar. Nu är Hildur fortfarande på resande bil. Hon har rest från alla barna och kommit till en syster med familj. Första kvällen ska det grillas. Hildur gillar grillat. Kycklingspett och klyftpotatis med grönsaker, sallad och goda ostar, mums. Inte att förglömma vin till maten, mums, mums. Systern har innan grillkvällen meddelat att det ska bli allsång. Hildur tycker om allsång. Vi sjöng inte en enda stråf. Jo Hildur sjöng för sig själv några rader, men det gick inte att locka till sång. Ser fram mot kvällen, då ska vi sjunga allsång jag och min syster.